Beden Ölçümü Nasıl Yapılır?

30 Mayıs 20
Image

Beden Ölçümü Nasıl Yapılır?

Alışveriş yaparken en önemli ve dikkat edeceğimiz noktalardan biri doğru bedeni seçmektir. Vücut ölçülerine uygun bedeni seçerek rahat ve konforlu giyime kavuşmak herkesin istediği önceliklerden birisi olmakta. Özellikle e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde fiziksel mağaza deneyimine kıyasla giysiyi giyme ve görerek dokunma durumu olmadığı için doğru beden ölçüsünü bilerek alışveriş yapmak büyük önem taşıyor. Giysilerin vücuda tam ve doğru şekilde oturarak rahatsız etmemesi ve hareket özgürlüğü sağlaması en büyük kriterlerden birisi. Doğru beden ölçünüzü bilmek için de doğru ölçümü yapmanız çok önemli. Peki, beden ölçümü nasıl yapılır? bedenimizi nereden ve nasıl ölçmeliyiz? S, M ve L bedenlerin ölçümü nedir?

Beden ölçünüzü ölçmek için öncelikle bir mezuraya sahip olmalısınız. Mezura ile vücudunuzun tüm bölgeleri için doğru ölçümü alabilirsiniz.

Bel, basen ve göğüs bölgesi ölçülmesi gereken temel bölgelerdir. Bu üç bölge ölçümünüzü doğru yaparak vücudunuzu daha iyi tanıyıp kendiniz için uygun bedeni bulabilirsiniz.

Ölçüm yapmaya başlarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, dik ve düzgün durmaktır. Doğru ölçümü yakalamak istiyorsanız vücudunuzu eğmeden olabildiğince dik ve doğal duruşunda tutmaya çalışın.

Ölçüm esnasında üzerinizde çok kalın ve sarkan kıyafetler olmamasına özen gösterin. Doğru ölçümü yakalamak için vücudu saran kıyafetler veya sadece iç çamaşırlarla durarak ölçebilirsiniz.

Mezuranızı ölçüm yapacağınız bölgeye fazla sıkmadan sarın ve ölçüm noktasını sıfırdan başlatmayı unutmayın. Mezurayı ölçüm bölgenize yatay olarak sararken yere paralel olmasına ve kaymamasına dikkat edin.

Dikkat edeceğiniz diğer önemli noktaysa ölçüm yapacağınız bölgenin en geniş yerinden ölçünüzü almanız. Böylece dar ölçüm yapmaktan kaçınıp doğru ve rahat hissettirecek beden ölçünüzü bulabilirsiniz. Örneğin, basen bölgenizi ölçüyorsanız mezurayı en geniş noktadan sarın.

Tek başınıza ölçüm alırken zorlanmanız ve mezurayı doğru saramayarak kaydırmanız olasıdır. Ölçüm yaparken başka birinden yardım alarak daha kolay ve doğru sonuç veren ölçümü yakalayabilirsiniz.

Önemli not: 500 TL ve üzeri alışverişlerde indirim kodunu kullanabilirsiniz.
Önemli not: 500 TL ve üzeri alışverişlerde indirim kodunu kullanabilirsiniz.

Kadın/Erkek Beden Ölçümü Nasıl Yapılır?

Göğüs, bel ve basen bölgenizi ölçerken mezurayı fazla sıkmadan ve doğru bir şekilde sararak ölçüm almaya dikkat edin. Ölçüm bölgesinin en geniş yerinden mezurayla ölçerek, sıkmayan ve tam doğru bedeninizi bulabilirsiniz. Bel ölçümünde mezurayı göbek deliğinizin biraz aşağısına belinizin en inceldiği hizada sararak daha doğru bir sonuç elde edebilirsiniz. Göğüs bölgenizi ölçerken mezurayı en geniş bölgeden hizalayarak sarın ve sıkmamaya dikkat edin. Alt giyim ürünlerinden pantolon alacaksanız iç bacak boyunuzu bilmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Bacaklarınızın iç bölgesinde çatal noktasından itibaren yer bitimine kadar mezurayı düz tutarak iç bacak ölçünüzü bulabilirsiniz.

Erkekler de beden ölçümünde aynı şekilde göğüs, bel ve kalça bölgesini ölçebilir. Gömlek alımlarınızda omuz ölçünüze de dikkat etmeniz konforlu ve rahat bir gömlek seçmenizde fayda sağlar.

S, M ve L Beden Nedir? Kimler Giyer?

Beden ölçülerini ifade ederken harf kodlarının kullanıldığını sıklıkla duymuşsunuzdur. S (small) beden 36 beden ölçüsünü karşılar. 38 beden ölçüsünde olan biri M (medium) beden kıyafetleri tercih edebilir. 40 beden olan birisi L kodlu bedenleri rahatlıkla alabilir. S, M ve L bedenler en sık kullanılan ve satılan ölçülerdir fakat bunların dışında XS, XXS, XL, XXL gibi daha küçük veya daha büyük bedenleri karşılayan ölçü kodları da vardır.

Denim pantolon ölçümlerindeyse durum biraz daha farklıdır. Bu sebeple jean pantolon alırken web sitelerinde bulunan jean beden tablolarına mutlaka bakmalısınız. Jeanlerde 25-26 beden S, 27-28 beden M, 29-30 beden L, 31-32 beden XL koduna uyumlu olmaktadır. Yalnız, bu kodların tam sonuç vermeyebileceğini ve markadan markaya beden kodlarında farklılıklar olabileceğini hatırlatalım.